L’FLG ens hem marcat com a objectiu desenvolupar accions que ens permetin incidir en potenciar una educació més inclusiva de les qüestions LGTB en l’entorn de Catalunya.

Els nostres infants creixen en un entorn escolar que no sempre els és afectiu. Des del seu model familiar fins al lliure desenvolupament de sí mateixos com a persones, es poden veure afectats per un sistema educatiu binari i sovint excloent dels models familiars i d’estima que no segueixen l’heteronormatiu.

Les famílies LGTB sabem bé d’aquestes exclusions que encara que silencioses, en molts casos hem arribat a sentir al llarg de les nostres vides escolars. És per això que volem fer una aportació positiva i col·laborar en diferents àrees a millorar l’entorn educatiu.

Els projectes o programes que hem engegat són:

Contes a l'escola

Programa Contes a l’escola

Les famílies sòcies que així ho demanen reben a l’escola de les seves filles i fills, un lot de llibres dividits per edats. Podeu emplenar la vostra sol·licitud clicant aquí, i l’FLG enviarà el lot de llibres adient, a l’adreça de l’escola que ens faciliteu. L’escola ha de confirmar l’arribada de l’enviament. Més informació.

Contacontes Fes-t'ho com vulguis

Projecte Conta-contes “Fes-t’ho com vulguis”

Les famílies sòcies que així ho demanen tenen una actuació de la companyia de contacontes “Fes-t’ho com vulguis” a l’escola dels seus infants. Hi ha tres blocs amb conta-contes diferents també dividits en tres franges d’edat. Més informació.

recursos didàctics

Recursos Educatius

Hem fet un recull de materials educatius tant per a les famílies com per als professionals relacionats amb l’educació. Clicant aquí hi trobareu les referències bibliogràfiques amb una petita explicació sobre el contingut del material, l’edat a la que s’adreça, materials interactius, jocs de sobretaula, multimèdia i per treballar la diversitat on-line. Més informació.

kids hands

Bones pràctiques

Les nostres famílies fan molt bona feina per ajudar els seus infants a parlar de la seva família i del seu entorn. És per això que l’FLG vol visibilitzar aquestes bones pràctiques que amb tant d’orgull portem als centres escolars. Fem publicitat tant a la nostra web com al nostre facebook. Animem a les famílies que ens facin arribar les seves activitats!! Més informació.

professorat

Formació del professorat

Un dels nostres objectius i compromís social com a entitat, és oferir un servei de formació adreçat als i les professionals de la docència. Sabem que encara hem de fer molta pedagogia si volem provocar canvis significatius en el sentir escolar vers la diversitat familiar i de gènere.

Actualment:

Assignatura a la UB: Diversitat familiar, afectiva i materials didàctics (2 crèdits de lliure elecció).

Professorat: Katy Pallàs (Presidenta), Vicent Borras (Vice-president), Elisabet Vendrell (Coordinadora)

Formació als centres: Fem formació al professorat als centres d’infantil i primària, per a les escoles que així ho sol·licitin, de manera totalment gratuïta (només despeses). Programa de la formació: Diversitat familiar, afectiva i materials didàctic.

Conferències i ponències en congressos, jornades. L’FLG ofereix xerrades per parlar de com fem família, de gestació per subrogació, d’adopció, de bullying, de diversitat de gènere, de materials didàctics, etcètera.

escola

Recerca d’Escoles LGBT-friendly

Projecte per fer un primer sondeig de quin és l’estat de la qüestió a les escoles dels nostres infants. Quines són les polítiques escolars internes vers les nostres famílies? Quins materials didàctics s’estan usant? participen les mares i pares a les escoles dels seus infants?… Tot un seguit de qüestions que ens plantegem per poder emprendre accions de forma més curosa sobre els possibles problemes que estem tenint o podem tenir en el futur.

rainbowhas_logo

Projecte Europeu Rainbow Has

És un projecte europeu finançat per la comissió europea, que l’FLG realitza conjuntament amb diferents entitats d’arreu d’Europa i amb la coordinació de l’oficina de l’Ararteko del País Basc. Aquesta és la segona part d’un projecte molt ambiciós. A la primera part es van elaborar materials didàctics multimèdia per a primària i secundària en diferents idiomes. Aquesta vegada l’objectiu és l’elaboració d’estadístiques sobre la qüestió LGBT a Europa. Visiteu Projecte Europeu Rainbow Has.

web english

LGBT Material for your English Lessons

Si ets professora o professor d’anglès i vols tractar la diversitat familiar i/o de gènere a l’aula, en aquesta pàgina trobaràs materials didàctics per fer-ho. Aquest és un projecte de creació de materials per a la classe d’anglès tant per a primària com per a secundària. Inclou material en pdf que es pot descarregar, i els vídeos relacionats. A més trobareu videoclips, xerrades, etc…, tot allò que trobem adient per ser utilitzat didàcticament en una aula. Més informació.

0 Comentaris